X

Mit szólnál pár tipphez a téli és a karácsonyi műköröm kapcsán?

Ebben a posztunkban a téli, illetve az ünnepi, karácsonyi műköröm lesz a fő téma. Díszítések, trendek és a nagy visszatérő.

Üdv újra itt: a francia (mű)köröm megint egyre népszerűbb

Ha a karácsonyi műköröm vagy díszítés kerül szóba, akkor általában a klasszikus motívumok jutnak eszünkbe, azonban az ünnephez remekül passzolnak a francia körmök is letisztultságuk és klasszikus jellegük miatt. Alapváltozatánál a körömvéget fehérre festik, a körmöt pedig valamilyen természetes nude árnyalattal, vagy átlátszó lakkal vonják be. A hetvenes években született divat napjainkban reneszánszát éli, az új körmöknél egyre többször használnak élénk színt, színkombinációt vagy művészi díszítést is. Alkalmazható saját természetes vagy műkörömre is.

Francia (mű)köröm: garantált szolid elegancia

Téli körmök

Az ünnepi szezonban előhozhatod a kreatív, színes énedet! Ha valamilyen egyszerűbb megoldásra vársz, akkor a gyöngyházfényű vagy arany csillámmal nem nyúlhatsz mellé. Ha egy kicsit merészebb szeretnél lenni, akkor válassz feltűnő színeket, vöröset!

A meleg színek helyett viszont mehetsz a “jeges” irányba is. A trendspotter.com például egy lilás árnyalatú, sötétből a körömvég felé világosodó változatot említ. A letisztult hófehér ebben az időszakban is jó választás, ráadásul akár kombinálhatod is például az arany csillámmal. Esetleg mit szólnál egy kristályos ezüsthöz, világoskékhez, vagy hópehely motívumokhoz?

Meleg és hideg párosítás: az ellentétek jól mutatnak

Karácsonyi műköröm és lakk

Rénszarvas? Karácsonyfa? Mikulás? Az ünnepi szezonhoz kapcsolódó motívumokkal díszített körmök idén nagyot mennek, ráadásul jól mutatnak a szeretet ünnepe után is. A karácsonyi műköröm vagy lakk kapcsán gyakran meleg színeket választanak, például egy mélyvörös alapot, amit aztán különböző motívumokkal lehet díszíteni. Itt is közkedvelt párosítás a vörös – arany kombináció, de gyakran kérnek csillogó színeket is. Ha valamilyen szolidabb körmöt szeretnél, akkor kiindulhatsz egy nude alapból is és kiegészítheted azt egy visszafogott kis vörös-arany díszítéssel.

A vidám, kedves karácsonyi motívumok egyre népszerűbbek.
Kapcsolódó